Συνταγή: Απόλαυσε το νόστιμο και δυναμωτικό Yogi Tea

yogi tea

Λίγη ιστορία για να κάνουμε ακόμα πιο γευστικό το Yogi Tea μας!

Ο Ινδός πνευματικός δάσκαλος Yogi Bhajan ξεκίνησε να διδάσκει Kundalini Yoga στην Αμερική το 1969. Μετά από κάθε μάθημα, συνήθιζε να κερνάει τους μαθητές του τσάι, το οποίο ξεκίνησαν να αποκαλούν Yogi Tea.

Το τσάι αυτό, εμπνευσμένο από μια παλιά ινδική συνταγή, εμπεριείχε ένα μείγμα από 5 παραδοσιακά αγιουρβεδικά μπαχαρικά: κάρδαμο, κανέλαγαρίφαλο, τζίντζερ και πιπέρι.

Σύμφωνα με το θεραπευτικό σύστημα της Αγιουρβέδα, ο συνδυασμός αυτών των μπαχαρικών έχει μοναδικές, αντιοξειδωτικές ιδιότητες, καθώς καθαρίζει το αίμα, το συκώτι, τα πνευμόνια και βοηθά το κυκλοφορικό μας σύστημα.

Σας προτείνω να εντάξετε το Yogi Tea στην διατροφή σας.

Υλικά

4 λίτρα νερό

30 μπαστουνάκια γαρίφαλο

30 σπόρους κάρδαμο, με το κέλυφος τους

30 σπόρους πιπεριού

1 κομμάτι τζίντζερ, πολύ λεπτοκομμένο

5 μπαστουνάκια κανέλλα

1 σακουλάκι από μαύρο τσάι

Μέλι και γάλα, προαιρετικά

Οδηγίες

  1. Βράστε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από το μαύρο τσάι. Βράστε για ακόμα 30-45 λεπτά, όσο πιο πολύ ώρα, τόσο πιο έντονη θα γίνει η γεύση του τσαγιού.
  3. Προσθέστε το μαύρο τσάι και αφήστε το μείγμα να βράσει για άλλα 5 λεπτά.
  4. Μπορείτε να προσθέσετε γάλα ή/και μέλι σε κάθε κούπα ξεχωριστά, έτσι ώστε να αραιώσουν και να γλυκάνουν την γεύση του ροφήματος. Το διατηρείτε στο ψυγείο για λίγες ημέρες, και μπορείτε να το καταναλώνετε κρύο ή ζεστό.

Καλή απόλαυση 🙂

Share

Ακολούθησε 10 εύκολα tips

για μία καθημερινότητα με ευεξία, αρμονία και καλή διάθεση

Σου κάνω δώρο έναν οδηγό με 10 tips που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι υπέροχα. Κάνε εγγραφή στο newsletter μου και θα τον λάβεις αμέσως στο email σου. Θα λαμβάνεις επίσης σε εβδομαδιαία βάση άρθρα με προτάσεις για έμπνευση, βίντεο με πρακτικές καθώς και τα events που ετοιμάζω. Σε διαβεβαιώνω ότι τα στοιχεία σου δεν χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό ούτε θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

Mind your Mind

Αυτό είναι ένα podcast για εσάς! Εδώ μοιράζομαι μαζί σας τρόπους για να εμπνευστείτε, να παρακινηθείτε, να βελτιώσετε τον εαυτό σας.  

Listen now